27 november 2022
17:30

Trosa Balkan FC

Referat: Katrineholms SK - Trosa Balkan FC

Hemmamatch igen och dags för att bryta en märklig trend där vi ännu inte tagit poäng hemma i Nyhemshallen. Förra året spelade vi en match i Nyhemsahallen och det var förlusten mot City där vi också förlorade.
Vi kunde ju inte starta sämre än förra hemmamatchen mot Eskilstuna - jodå det gick. Vi släpper 0-4 på dryga sex minuter där vi är så ortoligt sega i omställningarna och frånkopplade i allt vårt agerande. Vi stänger inte några passningar och agerar alldeles för sent när Trosa Balkan killarna med enkla tempoväxlingar och en eller två väggpass tar sig igenom och gör enkla mål.

Efter en time-out dör Jonas försöker väcka killarna gör Noak direkt 1-4 assisterad av Anton och nu kommer vi. Då gör Trosa både 1-5 och 1-6 där vi återigen inte är tillräckligt på tå. Vi ligger alltså under med 1-6 efter dryga 8 minuter mot ett ganska mediokret gäng som vi bör slå. Efter dessa katastrofalt dåliga första 10 minuter börjar vi komma in i matchen. Vi stänger till svängdörrarna och släpper inte till så mycket chanser och dessa tar Noa säkert. Vi klarar dock inte av att ställa om tillräckligt bra för att skapa några riktigt vassa chanser.

Inför andra är det nog ingen som har annat i huvudet än att nu måste vi visa att vi är lite bättre än sådär. Vi börjar sätta pressen lite bättre och tar över matchen helt och hållet men trots detta låter vi Trosa göra 7-1 också innan vi höjer nivån ytterliggare. Flex gör 2-7 direkt efter detta och bara minutet efter gör Anton 3-7 med lite assistans av Trosa spelaren. Med 11 minuter kvar gör Anton ytterliger ett mål och vi har vittring. Vi fortsätter spela bra och nu får vi press på dem och snor bollen gång på gång och spelar riktigt bra. Tyvärr är vi inte tillräckligt skapra och trots två ribbskott och två tre bra möjligheter ytterliger så gör vi inte något mer mål utan åker på en torsk igen i Nyhemshallen.
Släpper man sådant försprång till motståndarna blir det rejält svårt och då gäller det att ha flyt om man ska komma ifatt. Vi ger det en rejäl chans och hade vi haft lite mer flyt hade vi kunnat ge dem en rejäl match om poängen men när vi behöver många chanser för varje mål så går det inte att vända.
Vi har tyvärr i matcherna i år inte alls kunnat upprepa det stabila försvarsspel som vi uppvisade förra året. Det är alldelse för lätt att göra mål på oss och vi har åkte på massor med kontringar och kommit i stora underlägen i första halvlek. Idag känns vi inte taggade från start och alldeles för avvaktande. Det är förstås inte ett självändamål att dra på sig frisparkar men man får en känsla hur svagt vi går in i duellerna när vi inte har någon frispark emot oss i första och 2 i andra. Nu kan man inte ändra detta och vi får bara ta med oss att vi måste upp i nivå och spela på betydligt högre nivå av vårt kunnande. Det är dock inte mycket att göra utan bara att kriga på och vi har nu derby mot KAIK nästa helg och därefter vänder det mot Stjänhov och vi måste nu upp en nivå och se till att börja plocka lite poäng.